• Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation

UN FAR DE CONTES

UN FAR DE CONTES

Qui som?

Uns enamorats de tot el que està relacionat amb la literatura infantil i juvenil.

Què fem?

Des de fa uns anys que realitzem tallers de narració de contes i activitats amb diferents expressions artístiques.

On estem ?

Al segon pis de la Parròquia de Sant Eugeni on tenim una Biblioteca.

Què volem?

Donar a conèixer, fer arribar, comunicar i transmetre la curiositat als infants i joves per la literatura dedicada a ells i que se’ls desperti tot el que aquest món dóna als sentits, a la fantasia, a les emocions i sentiments, esperant que entrin en una interacció que els doni amor pels llibres i passió per la lectura.

Les nostres experiències en la biblioteca escolar, i en escoles i centres culturals amb xerrades que hem fet a la Facultat Blanquerna i en presidir jocs florals infantils ha fet engrescar-nos una vegada més i ha fet que oferim: La Biblioteca del FAR DE CONTES. Que és una col·lecció particular de més de tres mil contes infantils i juvenils.

Com ho fem?

Els oferim per temàtiques (més de 80. Des de les escoles que formen part del centre de Recursos de l’Eixample escollen el tema que els interessa.
Posem els llibres que hi fan referència en una maleta i els tenen un temps. Hi anem a narrar contes i fem un taller tot relacionat amb el tema.

Les retribucions d’aquest servei és compensada amb una aportació d’aliments per al DISA.

Estem molt satisfets, perquè a part donem a conèixer el DISA i El menjador d’Emaús.

Sabem que la fantasia no és una forma d’evasió de la realitat, sinó un mitjà més agradable per estimular als infants, per tant des d’un FAR DE CONTES hem programat temes de Catequesi d’una manera més lúdica amb cançons, narracions, jocs i tallers. Tenim l’experiència que a finals del curs passat vàrem treballar. A la Parròquia de Ntra. Sra. del Pilar, les Obres de Misericòrdia amb aquestes tècniques i va ser molt entenedor per als nens i nenes i una satisfacció per nosaltres.

Darrerament hem explicat ajudats amb dibuixos la vida de la Verge Maria als de primer curs de catequesi de la Parròquia del Pilar, sense pressa perqué els infants necessiten temps per arribar a captar- ne el sentit peró va ser interesant i participatiu.

Enllaços de interés:

Noticies de la caputxeta i també informació de fires, espectacles , relacionat amb la literatura.

Un dels millors blogs de literatura infantil i juvenil

Recomanació de llibres per edats