• Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation

Música i Cants

Música i Cants: Coral Estel

La Coral Estel va ser fundada el juliol de 1979 per un grup de persones de la parròquia del Pilar que, amb el suport dels rectors, ha esdevingut una activitat cultural important.

L’ideari de la coral ha estat sempre la dedicació a la música com a vehicle d’agermanament i desenvolupament cultural entre els pobles.

La Coral en tot moment ha tingut les portes obertes a totes les persones interessades en la música coral, és membre de la FCEC, i com a tal ha participat en trobades del Maig Coral, trobades de l’Eixample, actes municipals, religiosos del bisbat i litúrgics de la comunitat del Pilar. Hem actuat a França, País Basc, Aragó, la Rioja i molt preferentment en les diverses comarques catalanes, compartint els nostres locals amb intercanvis amb d’altres corals.

El fundador i primer director de la Coral va ser l’Àngel Rifà, que la va dirigir els primers quinze anys. Després la van dirigir en Lluís Carné i la Carme Solé.

L’any 2001 va entrar com a director el mestre Miquel Saladrigues i des llavors organitzem unes trobades anomenades “Tardor Coral” conjuntament amb altres corals convidades. Enguany hem convidat en aquestes cantades més de 35 agrupacions corals.

El nostre arxiu inclou partitures de més de 400 obres de tots els temps, estils i països, sobretot cançons populars i tradicionals de casa nostra.

La coral assaja els dijous de cada setmana des 2/4 de 8 fins a les 9 de la tarda.

Anar al lloc Web de Coral Estel

Música i Cants: Grup de Cantors

Animació de cants a Sant Eugeni.

També ens ajuden a participar d’una forma més activa a les celebracions les persones que dirigeixen els cants.

Organistes

Responsables: Teresa Tossas, Matilde, Mariem i Anne

Directors de cants

Responsables: José Ma. Segarra, Angel i Assumció Rifa.

Música i Cants: Orfeu Laudate

L’Orfeó Laudate va ser fundat el 18 de juny de 1942 pel Mestre Àngel Colomer i del Romero (1915-2001). Aquest any farà 70 anys que cantem!.

Des dels seus inicis hem tingut una especial dedicació a promocionar la musica coral polifònica d’arreu del món -interpretant obres algunes vegades amb acompanyament d’orquestra i solistes-, però dedicant també especial atenció a cançons populars catalanes. L’Orfeó Laudate és membre de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) i en l’actualitat està format per una quarantena de veus mixtes.

Fa uns anys que la Parròquia de Sant Eugeni I Papa ens acull i podem disfrutar de les seves sales per fer els nostres assaigs setmanals (dimarts, de 21:00 hores a 23:00 hores). Actualment el nostre director és en David Malet, membre i feligrès de la Parròquia.

Anar al lloc web

Música i Cants: Grup de Gospel Ninus

El grup de Gospel assaja els dijous de 21:15 hores a 23.15 hores en una de les sales de la Parròquia.

Un cop al mes canta a Missa amb els nens i nenes de catequesi, també a d’altres parròquies i concerts.

Música i Cants: Organistes i Direcció de Cants

La música i els cants son un símbol de totes les époques i cultures. Els homes i dones les fem servir com a expressió dels nostres sentiments idees i desitjos.A hores d’ara els hem fet amics i companys de la nostra vida. En moltes oficines i despatxos hi ha fil musical. En la cartellera no hi manquen els concerts, corals, sarsuela, ópera i també les trobem com a rerafons de pel·lícules, i en els viatges en tren, autocar o avió.

Moltes pràctiques esportives es fan amb auriculars conectats als cd – radios – mp3.

La bona música es compatible amb els silencis, les pregaries, i les lectures de les misses. Per això i per altres motius com el de St. Agustí: «Qui canta bé, prega dues vegades», les misses a la parròquia de St. Eugeni sont cantades i musicades.

Els amants de la música podeu gaudir d’interptretacions a l’orgue electrònic a les misses del diumenge, pel matí i al migdia. De cançons juvenils i música gospel el dissabte al vespre, i a les festivitats principals, de les actuacións de l’Orfeó Laudate i la Coral Estel.

Cantem germans. Hem arribat a la Casa del Senyor.

Josep Mª Sagarra

Música i Cants: Cor de Joves

Està composat per 10 joves que toquen la guitarra, juntament amb d’altres joves que canten en la missa dels dissabtes a la missa familiar, al costat d’ells al llarg de diferents cursos s’han anat integrant diversos joves i així s’ha format el cor de la joventut, que al costat dels catequistes, els pares i els nens i la comunitat, formem la missa familiar a les 20:00 hores.